laatste nieuws

LAATSTE NIEUWS

14 oktober 2019


WELKOMSTWHISKY / EVENEMENTBOTTELING

 

Het is de 9 jaar oude James Eadie single malt Schotse whisky geworden.

In 2009 werd deze whisky door The Miltonduff Distillery gedistilleerd en vervolgens 9 jaar gerijpt in een paar eerste vulling bourbonvaten voordat het in 2019 werd gebotteld door James Eadie Ltd. De beperkte oplage van 715 flessen werden uiteraard vrijgegeven zonder kleur- of koelfiltratie.

Het alcoholpercentage bedraagt 46 %.

 

Dit welkomstdrankje kan je ook als Evenementbotteling tijdens het Whisky Weekend aan de kassa kopen voor de mooie prijs van € 37,50.

Gezien de beperkte oplage moet je er dan wel snel bij zijn …

 

De Miltonduff Distillery

De distilleerderij van Miltonduff staat ten zuidwesten van de stad Elgin aan de oevers van de rivier de Black Burn. De naam is afkomstig van het gelijknamige dorp. Duff is ook de naam van de familie, die vroeger de grond in deze omgeving bezat. De distilleerderij is gebouwd omstreeks 1824 en er is weinig bekend omtrent de eerste eigenaren. In de jaren ’90 is Miltonduff verkocht aan William Stuart, die ook toen mede-eigenaar van Highland Park was. In 2005 is de distilleerderij overgenomen door Chivas Brothers (Pernod Ricard).


James Eadie Ltd.

In 1854 richtte James Eadie een brouw- en bottelbedrijf op dat 90 jaar onder zijn naam handelde. Naast het brouwen en distribueren van bier, bottelde James Eadie een Schotche whiskymix op basis van een familierecept. In 2015 heeft Rupert Patrick (achterkleinzoon van de oorspronkelijke James Eadie en CEO van WhiskyInvestDirect) het merk James Eadie doen herleven. James Eadie Ltd. koopt en distribueert nu de beste Schotse whisky, gespecialiseerd in enkele vaten en kleine batch bottelingen.


30 september 2019

 

De KWIKKIE WHISKIE


Als eerste mededeling in ons Laatste nieuws introduceren wij de Kwikkie Whiskie.

Tijdens de vrijdagavond, zaterdagmiddag + -avondsessie krijgen 3 standhouders de gelegenheid

om hun product in 15 minuten te promoten.

Binnen dat kwartiertje bieden wij jou de mogelijkheid om voor maar 4 euro, 2 whisky’s te proeven die je op andere momenten tijdens alle sessies NIET kan 'tasten' ...


Bij de kassa kan je een polsbandje kopen.

De polsbandjes hebben voor elke Kwikkie een andere kleur.

Per Kwikkie kunnen maximaal 12 bezoekers deelnemen!

 

Tijden:

  • Vrijdagavond: 20.00 / 20.45 / 21.30 uur
  • Zaterdagmiddag: 14.00 / 14.45 / 15.30 uur
  • Zaterdagavond: 20.00 / 20.45 / 21.30 uur

 

Bij binnenkomst op 17 en 18 januari kan je voor elke Kwikkie Whiskie ‘quick’ het polsbandje kopen aan de kassa. 

L&B Whisky Weekend Amsterdam