laatste nieuws

LAATSTE NIEUWS

6 december 2019

 

DE KUNST VAN MONIQUE TROMP-SLEGERS

 

Monique combineert twee van haar grote passies: whisky en kunst met als resultaat unieke 'whisky-schilderijen' die elk hun eigen verhaal vertellen. Zij creëert, geïnspireerd door de meest uiteenlopende onderwerpen, prachtige moderne kunstwerken.

Daarnaast maakt zij ook gebruik van prints en afdrukken van op de computer gemanipuleerde en gesamplede beelden, tekstfragmenten, songteksten, en diverse niet erg voor de hand liggende materialen als houtskool, gras, zand, metallic lak, etiketten en gerecyclede materialen als plastic, flessendoppen, verpakkingsmateriaal enzovoorts.

 

Het resultaat is een prikkelend, intelligent kunstwerk dat een echt verhaal vertelt, waarbij de kijker steeds opnieuw lagen zal ontdekken, terwijl het stuk tegelijkertijd een prachtig geheel vormt. Custome-made kan ook hoor!


Bekijk haar website met foto’s ter inspiratie voordat je haar zal ontmoeten in de Posthoornkerk. Monique staat op de begane grond, links van het L&B Podium (en voor de biechtstoel).


Website: www.whisky-arts.nl/  FB whisky-artsVAN LEEK TOT KENNER – HAYO VAN WERINGH

 

Eind 2007 werd aan Hayo het verschil uitgelegd tussen twee verschillende whisky’s (een blend en een single malt ...).

Dit was een complete openbaring voor hem en vanaf die tijd is hij voortdurend op zoek naar bijzondere en exclusieve whisky’s.
In 2009 was hij aanwezig bij de oprichting van Whiskyclub Groningen en sindsdien is hij als bestuurslid zeer betrokken bij deze club enthousiastelingen.

Als medeorganisator van een jaarlijkse whiskyreis naar Schotland heeft hij meer dan 45 distilleerderijen bezocht voor een tour en tasting. Sinds 2010 is hij actief in de crew van het jaarlijkse Whisky Festival Noord Nederland.

 

Na twee jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende slijterijen en anderhalf jaar bij een drankengroothandel, werd het tijd om de vleugels uit te slaan. Want uiteindelijk doet hij niets liever dan het organiseren en geven van proeverijen.

 

Voor elk wat wils: van een introductie in de whiskywereld tot een zeer luxe en exclusieve tasting met tal van gelimiteerde of vergeten whisky’s en alles wat daar tussen zit … Invulling van een stand op een festival of een proeftafel op een bruiloft of personeelsfeest? Voor Hayo is het no problemo.

Aankomend Whisky Weekend legt hij je alles wat je maar wilt horen over zijn meegebrachte collectie graag uit in de voorhal van de Posthoornkerk.

 

Website: www.vanweringhswhisky.world/  FB: Van Weringh's Whisky World

1 december 2019


LIKEUREN EN BORRELS VAN LEON VAN WELIE


Aankomend Whisky Weekend is Leon er ook bij (niet te verwarren met Léon, organisator van het geheel; het scheelt maar een streepje …).

Leon is gemaakt (althans zijn producten ...) van de lekkerste appels uit de boomgaard van de familie Van Welie uit het Brabantse Stevensbeek. Een lokale borrel met een eerlijke, persoonlijke smaak. Gebotteld in een unieke fles. Want elke fles is goedgekeurd, genummerd en voorzien van een handtekening door meesterbrander Leon.

De naam Leon staat garant voor eerlijke kwaliteit. Al het fruit wordt door hemzelf gecheckt, alleen het beste is goed genoeg voor Leon’s eigen merk.

 

Leon staat tijdens het Whisky Weekend op de begane grond in de kerk, rechts in een van de nissen samen met standhouders Jan Beek en Kalkwijck Distillers.

 

Websites: www.vanwelie.eu + www.vanleon.nl  FB: VanLeonZIN IN NIEUWE (WHISKY)VRIENDEN?

GA DAN MEE MET DE RONDLEIDERS.

 

De rondleiding tijdens het afgelopen Whisky Weekend op zaterdagmiddag was voor mij echt een eye opener, zeker omdat ik niet zoveel over whisky weet en ik mij een beetje verloren voelde tussen alle 'kenners'.

Het is een leuke ‘tour d'amour’ want na de rondleiding kán het niet anders dan dat je – net zoals mij overkwam - verliefd wordt op de geur, kleur of smaak van een favoriet nipje.

Na afloop heb je ook een paar nieuwe vrienden om samen mee op pad te gaan langs al het lekkers. Verder op eigen houtje is natuurlijk ook niet verkeerd 🥃

 

Ik kan het iedereen aanraden om een rondleiding met Gideon of Thomas mee te lopen!

 

Franka

24 november 2019

 

NIEUWE STANDHOUDER HIGH SPIRITS MET HANS BOL

 

Hans is een bekend gezicht in de verkoop- en promotiewereld van onafhankelijke whiskybottelingen.
Hij is ruim 10 jaar actief als ervaren verkoper en promotor en sinds kort partner in High Spirits.

 

High Spirits Dranken is begonnen vanuit de passie voor mooie dranken. Hun doelstelling is om kwaliteitsdrank bereikbaar te maken en het verhaal van de producent over te dragen.
Het alleen doorschuiven van een doos of fles doet onrecht aan het product en de producent. Zij willen zorgen dat het verhaal van de producten meekomt met de flessen. 

 

Hans heeft meer dan 1000 whisky- en rumproeverijen in Nederland gedaan, veelal in nauwe samenwerking met speciaal slijters.

Maatwerk, service, smaak en promotie zijn aspecten die hem kenmerken. Een whiskykenner vanuit passie die hij graag deelt met speciaal slijters en hun klanten. Daarnaast is Hans een erkend brand ambassador.

 

Wij hebben met Hans de zakelijke contacten; het team van High Spirits bestaat verder uit Ivar Wittebrood, Ihab Matta en Roos Becker.

 

De High Spirits-stand is aankomend Whisky Weekend te vinden in de voorhal op de begane grond van de Posthoornkerk.

 

Last but not least: via High Spirits is ook de welkomstwhisky/evenementbotteling – 9 yo James Eadie - ingekocht.

 

Website: http://www.high-spirits.nl/ FB: High Spirits Dranken

17 november 2019


TERUG VAN WEG GEWEEST – THE WHISKY MANIACS

 

Vorig jaar waren zij er niet bij, maar aankomend Whisky Weekend wel!

 

Zij zijn geïnspireerd door de gedachte dat je betere whisky kan maken als je de achterliggende maakprocessen innoveert.  

In de afgelopen jaren hebben de Maniacs veel innovaties ontwikkeld met als resultaat de zeer smaakvolle Dutch Guts serie.  

Zoals zij zeggen: ‘Van de Scotch Whisky Act mag je niet van de verouderde maakprocessen afwijken.’ 

 

De Dutch Guts serie zou je daarom geen whisky mogen noemen maar moeten gebruiken als unique selling point, want zo kunnen zij veel mogelijkheden benutten om te komen tot een unieke smaaksensatie.  

Dat is wat ‘de Maniacs’ bedoelen met verder gaan waar whisky stopt, of zoals de Schotten bedoelen met The Next Step Beyond Whisky.

Een typisch staaltje van Nederlands innovatief denken!

 

De Whisky Maniacs staat met haar stand op de begane grond tijdens het Whisky Weekend, aan de linkerzijde vanuit de ingang gezien.

 

Website: https://www.whiskymaniacs.nl/ FB: Whisky Maniacs


ITCHY FINGERS TRIO

 

Itchy Fingers is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van de Folkmuziek en geen onbekende op dit Whisky Weekend. De naam verwijst naar het snelle accordeonspel van Erik de Jong en de vlugge gitaarritmes van Tijn Berends, waarbij twee paar handen haast sneller dan het oog kan volgen heen en weer vliegen over knoppen en snaren. Tijn en Erik zijn oorspronkelijk afkomstig uit het noorden des lands, en speelden al enkele jaren samen op jamsessies in Groningen, voordat zij besloten deze band op zakformaat te vormen. Ze bespelen samen een groot aantal instrumenten en brengen een breed spectrum aan geluiden ten gehore: van subtiele walsen op tinwhistle en mondharmonica tot pakkende ritmes op bouzouki en accordeon of een liedje.

Tijn en Erik worden dit Whisky Weekend – net zoals de afgelopen editie - bijgestaan door een andere rot in het vak: Annelies Berends. Zij neemt een minstens even snelle Ierse fluit voor haar rekening en zingt een liedje mee. Ze is van zowel Erik als Tijn een bandgenoot, maar dit is de eerste keer dat het trio in deze combinatie optreedt.

 

Wij verheugen ons op het samenspel van Erik, Tijn en Annelies! 

Zij spelen tijdens het Whisky Weekend in de grote zaal, in de voorhal én in de kelder.

 

Website: http://www.itchy-fingers.nl/  FB: Itchy Fingers  

10 november 2019

 

STANDHOUDER VAN HET EERSTE UUR - HANS BRESSER

 

Hans (van Bresser & Timmer) is er altijd bij tijdens onze Whisky Weekends.

Ik heb Hans leren kennen in 1999, omdat hij Chieftain’s bottelingen importeerde en die in mijn café ging schenken.

Destijds heb ik Hans gevraagd om deel te nemen aan het eerste whisky festival in 2000 in de Amsterdamse Oude kerk, sindsdien is Hans op vrijwel alle festivals en evenementen aanwezig.

 

Hans was er ook alle versies bij, van 2008 – 2011, toen ik met Aleid de whisky weekenden organiseerde in het L&B Whiskycafé en daarna uiteraard in de Posthoornkerk.

Hans leukste herinnering aan de café whisky weekenden is wel (buiten het enthousiasme van de bezoekers) de traditionele fonduemaaltijd na afloop.

 

De ware whiskyliefhebber en bezoeker (de die-hards zullen wij maar schrijven) weten dat in 2017 de Cadenhead’s Teaninich 10y cast strenght door Bresser & Timmer aangeboden werd.

Als evenement botteling gingen de flessen aan de kassa ook als broodjes de deur uit en er is geen exemplaar meer over.

 

Voorafgaand aan het Whisky Weekend 2018 kwam Hans met de suggestie om Sayumi Oyama (European Brand Ambassador van het Japanse Nikka), die ook achter zijn stand stond tijdens alle sessies, een proefsessie te laten doen. Wij waren óm en last-minute kondigden wij dat op deze website-pagina aan. Op de vrijdagavond was haar proefsessie dan ook binnen no-time vol.

Helaas moest hij zelf dit Whisky Weekend overslaan vanwege een vette griepaanval.

Afgelopen whisky weekend werd door Hans de Israëlische bottelaar Milk & Honey voorgesteld om proefsessies te organiseren, hetgeen uitstekend gelukt is.


Bresser & Timmer staat niet alleen voor whisky maar ook voor andere spirits en wijn.

Benieuwd? Bezoek dan de website: www.bresserentimmer.nl

óf bekijk de laatste nieuwtjes op de FB-pagina: bresser&timmer

 

Wij kijken – zoals altijd - naar Hans uit, zo ook het aankomende weekend!

Bezoek de stand van Bresser & Timmer op de begane grond/vanaf de entreehal helemaal rechtdoor lopen /en dan voor het L&B podium links afslaan.

 

Voor alle duidelijkheid: Hans is samen met compagnon Auke Timmer al meer dan 25 jaar een begrip binnen gedistilleerd Nederland, maar met Hans heb ik het zakelijke contact. 


Léon Elshoff, 

organisator L&B WWA

14 oktober 2019


WELKOMSTWHISKY / EVENEMENTBOTTELING

 

Het is de 9 jaar oude James Eadie single malt Schotse whisky geworden.

In 2009 werd deze whisky door The Miltonduff Distillery gedistilleerd en vervolgens 9 jaar gerijpt in een paar eerste vulling bourbonvaten voordat het in 2019 werd gebotteld door James Eadie Ltd. De beperkte oplage van 715 flessen werden uiteraard vrijgegeven zonder kleur- of koelfiltratie.

Het alcoholpercentage bedraagt 46 %.

 

Dit welkomstdrankje kan je ook als Evenementbotteling tijdens het Whisky Weekend aan de kassa kopen voor de mooie prijs van € 37,50.

Gezien de beperkte oplage moet je er dan wel snel bij zijn …

 

De Miltonduff Distillery

De distilleerderij van Miltonduff staat ten zuidwesten van de stad Elgin aan de oevers van de rivier de Black Burn. De naam is afkomstig van het gelijknamige dorp. Duff is ook de naam van de familie, die vroeger de grond in deze omgeving bezat. De distilleerderij is gebouwd omstreeks 1824 en er is weinig bekend omtrent de eerste eigenaren. In de jaren ’90 is Miltonduff verkocht aan William Stuart, die ook toen mede-eigenaar van Highland Park was. In 2005 is de distilleerderij overgenomen door Chivas Brothers (Pernod Ricard).


James Eadie Ltd.

In 1854 richtte James Eadie een brouw- en bottelbedrijf op dat 90 jaar onder zijn naam handelde. Naast het brouwen en distribueren van bier, bottelde James Eadie een Schotche whiskymix op basis van een familierecept. In 2015 heeft Rupert Patrick (achterkleinzoon van de oorspronkelijke James Eadie en CEO van WhiskyInvestDirect) het merk James Eadie doen herleven. James Eadie Ltd. koopt en distribueert nu de beste Schotse whisky, gespecialiseerd in enkele vaten en kleine batch bottelingen.


30 september 2019

 

De KWIKKIE WHISKIE


Als eerste mededeling in ons Laatste nieuws introduceren wij de Kwikkie Whiskie.

Tijdens de vrijdagavond, zaterdagmiddag + -avondsessie krijgen 3 standhouders de gelegenheid

om hun product in 15 minuten te promoten.

Binnen dat kwartiertje bieden wij jou de mogelijkheid om voor maar 4 euro, 2 whisky’s te proeven die je op andere momenten tijdens alle sessies NIET kan 'tasten' ...


Bij de kassa kan je een polsbandje kopen.

De polsbandjes hebben voor elke Kwikkie een andere kleur.

Per Kwikkie kunnen maximaal 12 bezoekers deelnemen!

 

Tijden:

  • Vrijdagavond: 20.00 / 20.45 / 21.30 uur
  • Zaterdagmiddag: 14.00 / 14.45 / 15.30 uur
  • Zaterdagavond: 20.00 / 20.45 / 21.30 uur

 

Bij binnenkomst op 17 en 18 januari kan je voor elke Kwikkie Whiskie ‘quick’ het polsbandje kopen aan de kassa. 

L&B Whisky Weekend Amsterdam