laatste nieuws

LAATSTE NIEUWS

10 november 2019

 

STANDHOUDER VAN HET EERSTE UUR - HANS BRESSER

 

Hans (van Bresser & Timmer) is er altijd bij tijdens onze Whisky Weekends.

Ik heb Hans leren kennen in 1999, omdat hij Chieftain’s bottelingen importeerde en die in mijn café ging schenken.

Destijds heb ik Hans gevraagd om deel te nemen aan het eerste whisky festival in 2000 in de Amsterdamse Oude kerk, sindsdien is Hans op vrijwel alle festivals en evenementen aanwezig.

 

Hans was er ook alle versies bij, van 2008 – 2011, toen ik met Aleid de whisky weekenden organiseerde in het L&B Whiskycafé en daarna uiteraard in de Posthoornkerk.

Hans leukste herinnering aan de café whisky weekenden is wel (buiten het enthousiasme van de bezoekers) de traditionele fonduemaaltijd na afloop.

 

De ware whiskyliefhebber en bezoeker (de die-hards zullen wij maar schrijven) weten dat in 2017 de Cadenhead’s Teaninich 10y cast strenght door Bresser & Timmer aangeboden werd.

Als evenement botteling gingen de flessen aan de kassa ook als broodjes de deur uit en er is geen exemplaar meer over.

 

Voorafgaand aan het Whisky Weekend 2018 kwam Hans met de suggestie om Sayumi Oyama (European Brand Ambassador van het Japanse Nikka), die ook achter zijn stand stond tijdens alle sessies, een proefsessie te laten doen. Wij waren óm en last-minute kondigden wij dat op deze website-pagina aan. Op de vrijdagavond was haar proefsessie dan ook binnen no-time vol.

Helaas moest hij zelf dit Whisky Weekend overslaan vanwege een vette griepaanval.

Afgelopen whisky weekend werd door Hans de Israëlische bottelaar Milk & Honey voorgesteld om proefsessies te organiseren, hetgeen uitstekend gelukt is.


Bresser & Timmer staat niet alleen voor whisky maar ook voor andere spirits en wijn.

Benieuwd? Bezoek dan de website: www.bresserentimmer.nl

óf bekijk de laatste nieuwtjes op de FB-pagina: bresser&timmer

 

Wij kijken – zoals altijd - naar Hans uit, zo ook het aankomende weekend!

Bezoek de stand van Bresser & Timmer op de begane grond/vanaf de entreehal helemaal rechtdoor lopen /en dan voor het L&B podium links afslaan.

 

Voor alle duidelijkheid: Hans is samen met compagnon Auke Timmer al meer dan 25 jaar een begrip binnen gedistilleerd Nederland, maar met Hans heb ik het zakelijke contact. 


Léon Elshoff, 

organisator L&B WWA

14 oktober 2019


WELKOMSTWHISKY / EVENEMENTBOTTELING

 

Het is de 9 jaar oude James Eadie single malt Schotse whisky geworden.

In 2009 werd deze whisky door The Miltonduff Distillery gedistilleerd en vervolgens 9 jaar gerijpt in een paar eerste vulling bourbonvaten voordat het in 2019 werd gebotteld door James Eadie Ltd. De beperkte oplage van 715 flessen werden uiteraard vrijgegeven zonder kleur- of koelfiltratie.

Het alcoholpercentage bedraagt 46 %.

 

Dit welkomstdrankje kan je ook als Evenementbotteling tijdens het Whisky Weekend aan de kassa kopen voor de mooie prijs van € 37,50.

Gezien de beperkte oplage moet je er dan wel snel bij zijn …

 

De Miltonduff Distillery

De distilleerderij van Miltonduff staat ten zuidwesten van de stad Elgin aan de oevers van de rivier de Black Burn. De naam is afkomstig van het gelijknamige dorp. Duff is ook de naam van de familie, die vroeger de grond in deze omgeving bezat. De distilleerderij is gebouwd omstreeks 1824 en er is weinig bekend omtrent de eerste eigenaren. In de jaren ’90 is Miltonduff verkocht aan William Stuart, die ook toen mede-eigenaar van Highland Park was. In 2005 is de distilleerderij overgenomen door Chivas Brothers (Pernod Ricard).


James Eadie Ltd.

In 1854 richtte James Eadie een brouw- en bottelbedrijf op dat 90 jaar onder zijn naam handelde. Naast het brouwen en distribueren van bier, bottelde James Eadie een Schotche whiskymix op basis van een familierecept. In 2015 heeft Rupert Patrick (achterkleinzoon van de oorspronkelijke James Eadie en CEO van WhiskyInvestDirect) het merk James Eadie doen herleven. James Eadie Ltd. koopt en distribueert nu de beste Schotse whisky, gespecialiseerd in enkele vaten en kleine batch bottelingen.


30 september 2019

 

De KWIKKIE WHISKIE


Als eerste mededeling in ons Laatste nieuws introduceren wij de Kwikkie Whiskie.

Tijdens de vrijdagavond, zaterdagmiddag + -avondsessie krijgen 3 standhouders de gelegenheid

om hun product in 15 minuten te promoten.

Binnen dat kwartiertje bieden wij jou de mogelijkheid om voor maar 4 euro, 2 whisky’s te proeven die je op andere momenten tijdens alle sessies NIET kan 'tasten' ...


Bij de kassa kan je een polsbandje kopen.

De polsbandjes hebben voor elke Kwikkie een andere kleur.

Per Kwikkie kunnen maximaal 12 bezoekers deelnemen!

 

Tijden:

  • Vrijdagavond: 20.00 / 20.45 / 21.30 uur
  • Zaterdagmiddag: 14.00 / 14.45 / 15.30 uur
  • Zaterdagavond: 20.00 / 20.45 / 21.30 uur

 

Bij binnenkomst op 17 en 18 januari kan je voor elke Kwikkie Whiskie ‘quick’ het polsbandje kopen aan de kassa. 

L&B Whisky Weekend Amsterdam