laatste nieuws

LAATSTE NIEUWS

v

13 januari

 

Laatste update

 

Beste whiskyliefhebber,

 

Nog een paar dagen te gaan en dan is het weer zover: de 11de editie van het whisky weekend!

 

Breekmuntjes

Bij de kassa kunnen jullie nu breekbare tokens kopen i.p.v. de bekende L&B munten. Omdat de tokens breekbaar zijn, kan er nu ook met halve (€ 0,50) muntjes betaald worden.

Hebben jullie nog L&B munten over van de vorige keer? Wissel ze dan voor de nieuwe tokens in bij de kassa.

 

 

Entree Posthoornkerk

De entree is nu verdeeld over de twee zij-ingangen van de kerk. Dus kies een rij. Wij denken hierbij dat de instroom bij aanvang sneller kan verlopen. Bij binnenkomst worden in de linker zijhal rode- en in de rechter zijhal groene garderobenummers uitgereikt. Onthoud waar je jouw jas ophangt (no worries: wij plakken boven de zijdeuren in de voorhal richting zijhallen rode en groene verwijzingen naar de garderobes ...).

 

 

Voorhal Posthoornkerk

Het welkomstdrankje en het flesje water krijg je in de voorhal. Daarna kun je jouw verdere routing plannen; eerst naar de kelder óf direct de grote zaal in.

In de voorhal bevindt zich daarnaast niet alleen de kassa, maar dit jaar ook een aantal standhouders (uiteraard is de grote zaal gevuld met whiskystandhouders, diverse eetstandjes en whiskygerelateerde producten).

 

 

Kelder

In de kelder bevinden zich de kantinebar (met koffie, thee, frisdrank, bier en diverse broodjes) en 3 grote stands met onafhankelijke bottelingen, Amerikaanse en Japanse whisky’s.

 

 

Proefsessies van Léon Elshoff en Milk & Honey

Ook de proefsessies vinden in de kelder plaats. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de

Milk & Honey proeverij. Voor meer info verwijs ik je naar het bericht van 21 december hieronder op deze pagina. 5 minuten voor aanvang van de proefsessie meld je je bij ons Meeting point in de voorhal (naast de kassa).

 

 

Rondleiding

Als jullie nog willen meedoen aan een rondleiding door de kerk, gecombineerd met een aantal drams, meld je hiervoor dan nog even aan via de Ticketshop op deze website. 5 minuten voor aanvang van de rondleiding meld je je bij ons Meeting point in de voorhal (naast de kassa).

 

 

Kortom

Het worden weer gezellige sessies, met een vuurkorf voor de ingang, live muzikanten die door de ruimtes lopen, lekkere hapjes en mooie whisky’s.

 

Tot aanstaande vrijdag of zaterdag!

 

Groet,

Léon Elshoff

L&B Whisky Weekend Amsterdam

21 december

 

Proefsessies Milk & Honey Distillery

 

De proefsessies van Léon Elshoff zijn inmiddels uitverkocht!

 

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat u nu ook kan deelnemen aan proefsessies van de eerste Israëlische whiskystokerij

uit Tel Aviv, de Milk & Honey distillery.

De ‘head distilller and production manager’ Tomer Goren en zijn team zijn tijdens ons whiskyweekend aanwezig op de stand

van Bresser en Timmer om hun nieuwste whisky’s en spirits te promoten. Tomer zelf zal de proefsessies presenteren.

Bekijk ook hun website eens: https://mh-distillery.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                         Tomer Goren Head Distiller,

                                                                                       14 years of distilling and brewing experience

 

Deze nieuwe sessies kunnen weer online geboekt worden in de Ticketshop voor € 10,00 per persoon.

2 december

 

Welkomstwhisky en evenementbotteling

 

Bij binnenkomst wordt u The Epicurean aangeboden, een combinatie van de mooiste Lowlands, van 46,2% in het gegraveerde Glencairn-glas.

 

De evenementbotteling is de Glen Scotia Single Cask

# 485, 11 Years Old – 2006/2017 Bourbon Barrel Cask geworden.

Deze single cask whisky uit Campbeltown heeft gerijpt op ex-bourbon vaten en is afgebotteld op 52,7%.

De botteling kunt u tijdens het evenement kopen voor de prachtige prijs van € 47,50!

3 januari

 

Primeur in Amsterdam - Japans proeven

 

Onder de verzamelnaam ‘Shiranai Whisky’ probeert Niels Viveen, Nederland kennis

te laten maken met Japanse whisky’s.

Veel whisky’s die in Nederland als Japans worden aangeboden, worden alleen gebotteld

in Japan maar zijn in feite Schotse of Canadese whisky’s die toevallig in Japan een fles

in zijn gegaan.

 

Wij leggen even uit:

Japanse distilleerderijen kopen whisky in die soms nog verder rijpt in Japan.

Maar 'soms' kan ook inhouden dat er alleen een Japans etiket op de fles geplakt wordt.

 

De vertaling van Shiranai is grofweg: “Ik weet het niet”.

Vandaar de verzamelnaam die Niels aan zijn producten heeft gegeven.

 

Niels komt al sinds 1999 in Japan en werd daar verliefd op het land én op de whisky.

Hij kan u er alles over vertellen tijdens het whisky weekend. U kunt hem op 18 en 19 januari vinden in de kelder van de Posthoornkerk.

Vraag hem raak!