Extra's

PROEFSESSIES 


Tijdens het aankomende whisky weekend organiseren wij weer besloten proefsessies. 


De proefsessies duren ongeveer 3 kwartier.


vrijdagavond       20.00 uur proefsessie L&B

                              21.00 uur proefsessie Wesley  


zaterdagmiddag  14.00 uur proefsessie L&B

                              15.00 uur proefsessie Wesley


zaterdagavond    20.00 uur proefsessie L&B

                                21.00 uur proefsessie Wesley


De kosten voor een besloten proefsessie bedragen € 15,00 pp. 

Tickets kunt u reserveren en betalen in de ticketshop op deze website.

5 Minuten voor aanvang van de proefsessie dient u zich te begeven naar de kassa en wordt u opgehaald door een van onze vrijwilligers.

Deelname aan een proefsessie kan uitsluitend in combinatie met uw toegangskaart voor het L&B Whisky Weekend (maximaal 22 personen per proefsessie).

PROEFSESSIE L&B MET KAI

(De favorieten van barman Kai)

Kai Boertien


"Ik ben sinds mijn jonge jaren al bekend met whisky, voornamelijk door de liefde voor dit goedje van mijn vader. Gezien het feit dat wij in Amsterdam woonden was Whiskycafé L&B natuurlijk dé plek bij uitstek om whisky te proeven.


Na jaren trouw bezoek werd mij gevraagd of ik er misschien zou willen werken, waarop het antwoord natuurlijk volmondig: "Ja" was.


Nu - na ruim 3 jaar werkzaam te zijn in L&B - én door uiteraard de hulp van Léon, is mijn passie voor én kennis van whisky alleen maar gegroeid. Ik krijg steeds meer ruimte om mijn eigen draai te geven aan de avonden dat ik werk in Whiskycafé L&B, maar ook tijdens de  intiemere en besloten proeverijen.


Dit whiskyweekend presenteer ik elke sessie een proeverij in de kelder, waarbij ik u whisky's laat proeven die ondertussen mijn Whiskycafé L&B-favorieten zijn geworden.


Welke dit zijn leest u later dit jaar ..."

PROEFSESSIE MET WESLEY

(The Ultimate Selection serie van Van Wees)

Wesley Wesseling


"Ik ben in 1998 verslingerd geraakt aan het whiskyvirus in L&B. Met toen nog maar een relatief kleine selectie whisky, was ik daar elke week te vinden.

De groep vrienden die met mij meeging werd groter en groter en op een gegeven moment was de “dinsdagavond-ploeg” geboren.

 

Ook heb ik het heel leuk gevonden een paar keer aan de andere kant van de bar te staan.

Na veel proeverijen bezocht te hebben was ik op het 3de L&B Whiskyweekend precies op het goede moment op de goede plek en waren Léon en Aleid getuigen van de geboorte van mijn nieuwe baan, want Jan Beek was daar als vertegenwoordiger van Van Wees en zei dat er wel een plekje voor mij was in Amersfoort.


Daar werk ik nu sinds 2011 en heb ik nog veel meer whisky leren kennen, maar ook cognac, calvados, rum, grappa, etcetera.


Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt ... Wie wil dat nou niet?!


Tijdens dit whiskyweekend presenteer ik elke sessie een proeverij in de kelder, waarbij ik u whisky's laat proeven die ondertussen mijn favorieten zijn geworden uit The Ultimate Collection.


Welke dit zijn leest u later dit jaar ..."

RONDLEIDINGEN

 

Tijdens een rondleiding door de kerk wordt uitleg gegeven over de historie van de kerk én over whisky in het algemeen met tussenstopjes bij standhouders die, van onder de tafel, wat lekkers inschenken.

 

De rondleidingen duren ongeveer 3 kwartier.

 

vrijdagavond       20.00 uur

zaterdagmiddag  14.00 uur

zaterdagavond    20.00 uur

 

 

De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 pp. Tickets kunt u reserveren en betalen in de ticketshop op deze website.

5 Minuten voor aanvang van elke rondleiding dient u zich te begeven naar de kassa en wordt u opgehaald door een van onze rondleiders.

Deelname aan een rondleiding kan uitsluitend in combinatie met uw toegangskaart voor het L&B Whisky Weekend (maximaal 12 personen per rondleiding).

ONZE RONDLEIDERS stellen zich voor

Thomas Hulshof links op de foto


"Ik ben Thomas. Al jaren een whiskyliefhebber. Zoals de meesten begonnen met JW red label en JD.

Daarna al snel overgegaan naar de Single Malts. Aangezien de bijna oneindige variatie van smaken in whisky een echte passie voor mij is, vind ik het erg leuk om deze ervaring te delen. Rondleidingen op het WWA zijn dan ook altijd leuk, om te geven en zeker ook om te ervaren!"


Gideon Meeuwissen rechts op de foto


"Als liefhebber van deze mooie en complexe drank vind ik het leuk om steeds meer te leren over deze drank en de mensen die dit maken. Hiermee behoor ik tot een groep liefhebbers die niet alleen graag ruiken en proeven, maar wij vinden het ook leuk om er veel over te lezen en te discussiëren."


Als ze niet aan het rondleiden zijn, kunt u ook bij Thomas en Gideon terecht met al uw vragen.